Плънка с рулца от раци (Crab Stick Stuffing)

Плънка с рулца от раци (Crab Stick Stuffing)

Плънка с рулца от раци (Crab Stick Stuffing)

Плънка-та с рулца от раци може да се ползва за приготвяне на пълнени гъби или други зеленчуци, за приготвяне на руло (рула) с филе от риба, пилешко или друго. Може да ви се стори необичайна, но ви уверявам, че е изключително вкусна и си заслужава да бъде опитана! Рецептата е на съпруга ми – Chef Paraskevas Christou. През следващите дни ще споделя с вас 2 любими рецепти в чийто състав участва.

Плънка с рулца от раци (Crab Stick Stuffing)

(short link)

Плънка с рулца от раци (Crab Stick Stuffing)

  • Мерителната чаша е с вместимост 250 мл.
  • Грамажа на продуктите посочени по-долу е замерен след като са били измити, почистени, нарязани.
  • Моята смес пое точно 230 гр. галета. Количеството им може да е повече или по-малко в зависимост от големината на яйцата, това колко сочна е целината, колко се е изпарила течността при варенето. Препоръчвам да не слагате цялато количество галета наведнъж. Добавете ги на 2-3 пъти, като първоначално не слагайте повече половината  галета. По-долу съм обяснила подробно.
  • Обновяване от 17.02.2021 г. За подобряване на вкуса на плънката увеличих количествана на кромид лука (от 90 гр. на 200 гр.) и това на целината (от 260 гр. на 350 гр.).
  • Може да се добави 1 морков, наситнен в блендер. 1 червена чушка наситнена с нож за да се виждат малки парченца когато се добаввят галетата. Може да се добави и бренди. Зеленчуците може да са до количеството на галетата. Може да се добави уорчестър сос и табаско. Като се направи плънката може да се сложи малко майонеза за вкус.
  • С по-долу посочените продукти се получава около 1200 гр. плънка.

Плънка с рулца от раци (Crab Stick Stuffing)

Необходими продукти:

  • 70 гр. (3 супени лъжици пълни с връх) масло или маргарин за готвене
  • 250 гр. рулца от раци, предварително размразени в студена вода и отцедени
  • 350 гр. стъбла от целина (селъри)
  • 200 гр. кромид лук  
  • 250 мл. (1 чаена чаша) бяло сухо вино
  • 250 мл. (1 чаена чаша) вода
  • 2  кубчета пилешки, зеленчуков или рибен бульон
  • 100 гр. (2 бр.) яйца
  • 2 щипки бял пипер
  • сол на вкус (ако е необходимо, защото бульоните са солени)
  • 230 гр. галета

Подготовка:

Рулцата от раци се нарязват на 4-5 парчета и се разделят по нишките. Оставят се на страна. Целината се почиства от ципите по стъблото и се нарязва на големи кубчета. Лука се нарязва на едри парчета. 

Плънка с рулца от раци (Crab Stick Stuffing)

Начин на приготвяне:

Целината и лука се слагат заедно в блендера и се пасират, докато се получи пюре. Мазнината се загрява и в нея се прибавят пюрираните лук и целина. Задушават се за 2-3 минути. От време на време се разбърква. Последователно се добавят виното, водата и бульоните, предварително разтворени в нея. Разбърква се до еднородност. Когато сместа заври, огънят се регулира и сместа се оставя да къкри тихо за 5-6 минути.

Плънка с рулца от раци (Crab Stick Stuffing)

При следващите стъпки, сместа трябва да се разбърква енергично и непрекъснато с дървена лъжица: Тенджерата се сваля от котлона и в нея се добавят последователно рулцата от раци, половината галета и яйцата. След всеки от изброените продукти сместа се разбърква и след това се прибавя следващият. Тенджерата се връща на котлона (огънят не трябва да е силен). Бърка се непрекъснато докато галетата поемат влажността и сместа се сгъсти едва забележимо. Не дръжте тенджерата на котлона повече от 1 минута. Свалете от котлона и добавете още галете, докато се получи желаната гъстота. Не трябва да се получи много тежка и лепкава смес, затова не бързайте да добавяте голямо количество галете на веднъж. Консистенцията и трябва да остане пухкава, но да може да се оформя с ръце, като кюфтета и да не губи формата си. Може да се ползва веднага или след като изстине. 

Плънка с рулца от раци

Съхранение и употреба:

Може да се съхрани в хладилник до 5-6 дни или във фризер за 1-2 месеца. Добре е да се разпредели на порции в подходящи за фризер кутии или друго.  Много е удобно да я насипете в пликчета и да оформите плоски пакети, така се размразява по-лесно и по-бързоПреди употреба се оставя за 1 нощ в хладилник, за да се размрази бавно – така няма да се отдели много вода при размразяването.

Плънка с рулца от раци

ТУК може да видите всички снимки. Тук » Филе от морски език с плънка от рулца от раци (Crab Stick Stuffing), а тук » Гъби с плънка от рулца от раци (Crab Stick Stuffing)

Last updated by .

Оценете рецептата (Summary)
recipe image
Recipe Name
Плънка с рулца от раци (Crab Stick Stuffing)
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

3 thoughts on “Плънка с рулца от раци (Crab Stick Stuffing)

  1. Благодаря ви за чудесните рецепти.Абонирана съм за вашия блог и първото писмо което чета е от вас.Чрез вас се запознах с кипърската кухня ,която ми допада.Пожелавам светли празници на вас и прекрасното ви семейство!!!

    1. Много благодаря, Мария!
      Радвам се, че показаните тук рецепти са интересни за теб (нали може на ти?)
      Всичко най-добро и на теб и семейството ти и нека празниците да са светли за всеки дом!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: