май 29

Пина Колада (Piña Сolada) със и без алкохол

Пина Колада (Piña Сolada) със и без алкохолПак правих Шоколадово-Кокосовата Нирвана! Ами какво да правя – неустоима е!!! Пък и е толкова лесна за направа. Сигурно се питате каква е връзката между Пина Колада-та и въпросната торта? Не че има такава, но… всеки луд с номера си!!! 🙂 В рецептата на въпросната торта се ползва кокосово мляко и обикновено остава малко в консервата. Така вечерта, след като приключих с направата на поредната Шоколадово-Кокосовата Нирвана, реших да си забъркам едно разхлаждащо и освежаващо питие, с което да оползотворя останалото кокосово мляко. Знам, знам че тези, които правят коктейли веднага ще възкликнат: ?Каква ти Пина Колада с кокосово мляко – тя се прави с кокосова сметана (която е по-гъста от кокосовото мляко), сок от ананас и бял ром!“ Обаче пак ще се повторя – всеки луд с номера си! 🙂Пина Колада (Piña Сolada) със и без алкохол

Трябва да ви кажа, че и с кокосово мляко се получава добре, въпреки че с кокосовата сметана вкусът е по-наситен. За по-наситен вкус, аз добавих малко течна животинска сметана и се поучи много добре, като вкус. За тези, които се интересуват от историята на това питие, може да прочетат тук. На посоченият линк е дадена и класическата пропорция на съставките на това питие. Доста популярна е и т.н. Virgin Pina Colada, която е без алкохол и дъщеря ми определено доста я харесва. 

Пина Колада (Piña Сolada) със и без алкохол

 • Може да ползвате чаши от типа „Колинс“, „Хайбол“ или коктейлна чаша като тази на снимките ми – тумбеста в основата, стесняваща се към средата и разширяваща се в края.
 • Добре е чашите да са предварително изстудени във фризера за около половин час.
 • Когато е много горещо в чашите може да добавите и малко лед (начукан или на кубчета), за да се задържи по-дълго ледената, екзотична хлад на напитката. Въпреки, че в класическият и вид, лед в чашата не се добавя.
 • За украса се ползва пресен ананас (парченца), част от зелената част на ананаса ако е свежа или листата, които са свежи. Може да ги свържете с помощта на клечка за зъби и за разкош да добавите глазирана череша. Въпрос на вкус и предпочитание. 
 • По-долу съм дала продуктите в съотношение, което на мен ми харесва.
  Пина Колада (Piña Сolada) със и без алкохол

Необходими продукти за 2 коктейла:

100 гр. кокосова сметана (или смесени 1:1 кокосово мляко течна сметана 35%)

220 мл. сок от ананас

90 – 100 мл. „Bacardi“ или друг бял ром

счукан лед

Необходими продукти за 2 коктейла Virgin Pina Colada:

420 мл. сок от ананас

60-80 мл. кокосова сметана (или смесени 1:1 кокосово мляко течна сметана 35%)

1 ч.ч. счукан лед

Начин на приготвяне:

За направата на Пина Колада може да ползвате блендер или шейкър. Всички продукти се смесват  заедно и се разбиват, до получаване на студена, хомогенна смес. Налива се в подходящи чаши, които може да украсите с парченце ананас.

Пина Колада (Piña Сolada) със и без алкохол

Насладете се на напитката (алкохолна или не), в компанията на свеж ананас!

Пина Колада (Piña Сolada) със и без алкохол

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

Last updated by .


Етикети:, , , ,

3 COMMENTS :

 1. Pingback: Торта Шоколадово – Кокосова Нирвана | My Cooking Book Blog

 2. By Candy on

  На безалкохолната ще се насладя и ти благодаря за идеите и рецептите!:) Изглежда страхотно!

  Reply

Коментиране (Leave a Reply)