февруари 1

Важно!!! До всички кулинарни блогъри!!!

Това е моето открито писмо до всички блогъри! За всички, които създават и поддържат кулинарни странички! Вижте дали в Изкуството да готвим няма и ваши постове, директно копирани заедно със снимките ви и подписани като публикация на въпросната страница. Повечето постове се намират в БЕЛЕЖКИ. За тази страница и това, че поста ми Питки Охлюви със Зехтин и Розмарин е там, бях уведомена от от Деана Митева във Facebook. Разбрах от Диди, че покана за тази страница е получила от Моника Христова, на която също не може да се пише, ако не е включена в приятелският ви списък. Предполага се, че тя прави страницата, но май не е така. Последваха едни такива лични съобщения между нея и мен чрез Facebook, които съм побликувала на стената ми там, но ще могат да се видят само от хора с приятелска връзка към профилът ми във Facebook, така че ще ги копирам и тук:

това е което написах до Моника

Здравейте

от Maria Miteva-Christou на 01 февруари 2011 г. в 15:34

Мисля, че е редно като ползвате чужди материали и снимки да посочвате източника им и да искате разрешение за публикуването на авторът им!

http://www.facebook.com/pages/Izkustvoto-da-gotvim/110352242365844 – този пост заедно със снимките е мой и ще ви помоля да споменете източника му или да го премахнете!

последваха следните лични съобщения между мен и Моника, в които не само, че блогът ми се оказа лаймърски, ами излезнах и лоша и не справедлива…

Моника Христова 01 февруари в 17:18 Докладвай
ДА права сте ще обърна внимание на админа,моля за извинение

Maria Miteva-Christou 01 февруари в 17:33
Наистина се надявам да го направите!!!

Видях още много други снимки и постове на хора, които познавам от кулинарните блогове – не само, че не се споменава чий материали са били използвани, ами на всичкото отгоре са подписани и като побликувани от http://www.facebook.com/pages/Izkustvoto-da-gotvim/110352242365844 (изкуството да готвим)
Това е трудът на доста хора би трябвало той да се уважава!
Моника Христова 01 февруари в 17:35 Докладвай
Рецептата ви е изтрита лично от мен моля отново за извинение

Моника Христова 01 февруари в 17:36 Докладвай
Ще бъдат редактирани

Maria Miteva-Christou 01 февруари в 18:21
Надявам се да стане! Смятам да информирам и другите блогъри, чийто снимки и постове видях там – то май всичко е „крадено“ и подписано от вас 🙁
Съобщете источниците или ги изтрийте!

Моника Христова 01 февруари в 18:23 Докладвай
в момента правя това ако отворите ще видите че съм започнала не е нужно да сте груба момчето не е знаело не всеки се е родил научен по трудно е да си човечен

Maria Miteva-Christou 01 февруари в 18:29
Да точно така – трябва да сме човечни!!!

И да си човечен включватова, това да не се подписваме под чуждият труд. Не е нужно да си много умен и да знаеш много, за да го направиш!
А!!! Сега и груба станах!!! Мисля, че в случаят грубият е друг…
Изключителната грубост и наглост се изявява в това да си присвояваш чужди неща от този род! То май като гледам ще ви е по-лесно да изтриете страницата, ако изобщо има нещо ваше на нея – с риск да бъда груба!!!

Моника Христова 01 февруари в 18:34 Докладвай
Мисля,че ви се извиних и ясно подчертах че правя това.Вие не сте човека който да ми казва какво да трия и какво не,защитете си ламерският блог или по добре го спрете защото рецептитет ви се ширят без линк към вашият труд поне в 6 форума

Maria Miteva-Christou 01 февруари в 18:51
Да разбрах, че правите това!
Благодаря за извининиятя!
Просто отговорих на написано от вас!
А сега ще е ме извиняваш ама лаймерско е това което правиш ти!!! Вярно е не мога да ти казвам какво да пишеш и триеш, когато става въпрос за неща написани от теб – в случая обаче не са неща написани от теб!
И знам, че има много хора като теб, които не ги е грижа за труда на другите, но в повечето случай, хората, които наистина са го направили от незнание не се държат така нагло!
Няма смисъл да продължаваме тоя разговор, надявам се да си се обидила достатъчно до толкова, че да не ме цитираш повече на страницата си!

Всичко добро – и давай по-спокойно – не е нужно да обиждаш някои, който си е потърсил правото!

Моника Христова 01 февруари в 18:55 Докладвай
Вие започнахте първа обясних ви съвсем човешки пише едно момче което не трупа слава от вас на гърба си и ви обясних че грешката ще бъде поправена излишно беше да продължавате спора явно вие никога несте грешили …и ще ме извините но не аз съм ламера защото изработвам сайтове има системи които защитават точно от това…нищо не е направено с умисъл но вие си знаете вашето.Достатъчно време ви отделих ще ме извините но аз спирам до тук с този спор.Вашите неща ще бъдат изтири изобщо спете спокойно приятна вечер.Дано вие като грешите да срешнете някой по разбран от вас да ви разбере и да не ви напада.Хубава вечер от мен

Какво да ви кажа ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ!

Maria Miteva-Christou

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

Last updated by .Posted 01.02.2011 by Maria Miteva-Christou in category "Разни

60 COMMENTS :

 1. By traiana7 on

  Възмутена съм! Току-що видях и познах снимка на шахматна торта от блог, който следя/ беше озаглавена малка торта за голям шахматист или нещо подобно/. А тази коментаторка и псевдокулинарка е толкова нагла, че не зная откъде въобще намира смелост да отговаря.

  1. By Maria Miteva-Christou (Post author) on

   И аз Траяна!!!
   Нямам думи да кажа!!!
   Говориш за шахматната торта на Тони от „С мен в Кухнята“ (тя ми е близка виртуална дружка) – и аз я видях! И още сума ти други неща на съблогъри – всичките подписани от въпросната страница, за която въпросната Моника твърди, че се съставя от някакво момче, дето не знаело, нямало опит… и виждате ли сега аз каква съм лоша да нападам така!!!
   Може и да съм лоша – трябва да съм лоша в такива ситуации!
   С един поглед ми се мярнаха поне 3 торти на Димитрана и още много други познати снимки и материали – то както казва Дани май всичко там е копирано!
   Аз като сгреше бързам да се извинявам и не търся вина другаде – поне така смятам, че е редно!

   Така и така са копирали и уж не разбирали и незнаещи ама връзките (линковете) към постовете са премахнати!
   Нямам нищо против хората да ползват и разпространяват рецептите от моята „виртуална кулинарна тетрадка“ – затова блогът ми е с отворен достъп. Но някой друг да си слага подписа под мойте текстове със мойте снимки ми идва в повече!

 2. By Yordanka Dobreva on

  Благодаря, Мария, но за съжаление много блогъри „пропищяха“ от такива каржби и публикации без линк към първоизточника 🙁
  За съжаление и в живота е така, някой живее на чужд гръб!
  Прегръдки и спокойна вечер!

  1. By Maria Miteva-Christou (Post author) on

   Така е Дани – обаче не трябва да си мълчим!
   Да не посочиш от къде ти е рецептата – няма лошо!
   Обаче да си слагаш подписа под „чиниите на някои друг“… че да си правиш и труда да премахваш подписите на авторите на снимките от самите снимки (че да не се вижда на кого са) изобщо не е невинно както твърди Моника – ей затова се ядосах!

 3. By Maria Miteva-Christou (Post author) on

  Тук пък са свещниците на Йоли
  http://www.facebook.com/note.php?note_id=179385748755463
  ето ги и в оригинал
  http://yoli-www.blogspot.com/2010/12/blog-post_18.html
  Неопитният писач не знаел… ама знае да изтрие подписа на Йоли от снимките, което ще рече, че много добре съзнава какво прави!
  Вярно, че доста неща изтри Моника, след като вдигнах врява, ама още има…
  като Цветната погача на Ева Тонева
  http://www.facebook.com/note.php?note_id=177611065599598
  ето я в оригинал
  http://www.evatoneva.com/index.php?option=com_content&view=article&id=189:flowerbread&catid=7:pitiipogachi&Itemid=9
  и не само тя….

  1. By Пепеляшка on

   А снимките и рецептите за барбекю са мотамо откреднати от моя блог – безочливо и нагло! Гледам, че на рецептите на Диани идими отдолу има линк поне към сайта им, явно са им взели разрешение или кой знае…При моите дори това го няма. Написах коментар в страницата, но те ще я изтрият веднага, ясно е това!
   Ами, това е то – интернет пространството…
   Халал да им е…
   Лека вечер!

   1. By Maria Miteva-Christou (Post author) on

    Привет Мария!
    Не успях да разгледам всичко… но като че ли не можах да видя рецепта с линк. На снимките на Йоли са премахнали дори подписите върху тях – явно при постовете на Диди не са могли да ги махнат линковете и – та затова са останали!
    Права си – интернет пространство – ама всичко си има граници – то бива то може ама това там на нищо не прилича!

 4. By Ева Тонева on

  Мира, Мария, благодаря ви за сигнала!
  За съжаление вече нееднократно съм имала „честта“ да се копират снимките ми без мое разрешение. Единственото решение в такива случаи е писмо до администраторите и хостинг компанията на сайта нарушител с изрично посочени примери за нарушение на авторските права. В такива случаи ответната реакция е светкавична и коректна – трие се целия сайт, който нарушава нечии авторски права.
  Още утре ще се заема със случая. Отново сърдечно ви благодаря!

  1. By Maria Miteva-Christou (Post author) on

   Тази страница буквално бъка от копирани постове, Ева!
   Видях доста от твоите прекрасни пити там!

 5. By Elena on

  Аз нямам думи но както казва Йорданка Добрева все някой ще се намери да живее на чужд гръб:). Мисля че няма нищо лошо да използваш чужда рецепта но поне да се бяха постарали вместо да трият името на автора да щракнат една каква да е снимчица.
  Аз много често надниквам в блога ти и се възхищавам на таланта ти. Поздравления 🙂

 6. By Elena on

  Това е ужасно! Абе няма лошо да се ползват чужди рецепти ама поне да не използват чужди снимки. Не че не могат щом могат да трият името на авторите могат и да снимат.
  Аз често надниквам в блогът ти и много харесвам творенията ти .Поздравления!

 7. By Пепеляшка on

  Ей, смешна работа…какъв е кефа да публикуваш нещо, което не си написал, снимал…нали в това е удоволствието, за си почешеш езика и хобито…не го разбирам аз това!
  Аз докладвах уж за измама, но …незнам какъв е редът. Абе …Ева ако има повече опит, ще ни каже какво да направим. Иначе – да погледнем с насмешка на тия гьонсурати….

 8. By Мартин Вапакидзе on

  Аз съм автора на групата, объщайте се към мен. Не съм имал намерения нито да крада, нито да се кича със славата на кокошка:) не искам да ви обиждам.. ама:) Имаше си начин, казвате това и това е мое не искам да го има там-и го няма. Направихме групата за хора като нас, които са любители на кулинарството със цел обогатяване, имам и свой лични рецепти, свой снимки. Съжалявам още един път, ще бъдат изтрити вашите публикации:)

  1. By Maria Miteva-Christou (Post author) on

   Ами позравления!!!
   Сега, освен всичко друго ние – харата, с чийто труд си се закичил (пък твърдиш че не си) – сме и кокошки!!!
   Сигурно очакваш и да ти благодарим!?!

   Защо си мислиш, че трябва да обикалям(е) и да казвам това и това е мое… не във това е проблема….
   И престанете с тия нелепи оправдания за незнаещи – ако беше така снимките щяхя да са копирани заедно с надписите (подписите) на авторите им – а в страницата ти не са.
   Освен това на страницата ти никъде не пише, че предлагаш зборни рецепти от различни блогъри – напротив постовете са подписани от името на страницта – ето това не е коректното! Смятам, че никои от блогърите няма да има нищо против да бъде включен в такива зборни страници, но е редно да се цитира източника на ползваните материали!
   По въпроса за това да си казваме – ами аз си казах и излезнах възмутимо лоша кокошка с лаймърки блог?!
   На страницата ти не е отбелязано никъде с кого да се свържеш и вероятно има хора, които са възмутени също като мен, но не са намерили начин да осъществя контакт.
   Както и да е едно би трябвало да е сигурно – казвай кои си цитирал – поне вече няма как да се оправдаваш с невежество по въпроса!

 9. By Мартин Вапакидзе on

  Шапка свалям на кулинарите, които са се постарали и са направили всичко заради нас потребителите. Благодаря на Йоли заради чудесните рецепти.. а и не само на нея:) Поучихме се много, не само от самите рецепти а и от начина по които не трябва да се постъпва, когато копират нещо мое:) Желая ви приятно творене и успех с “ гъотсерите “ 🙂

  1. By Maria Miteva-Christou (Post author) on

   Ако Йоли или някои друг ви е дал съгласието си – това е отделен въпрос!
   Коментарите тук показват, че има доста – дето не сте ги питали…
   А иначе кулинарните блогове са за това – хората да обменят рецерти и знания – само, че ти съзнателно или не се опитваш да заобиколиш същността на въпроса!

 10. By Мартин Вапакидзе on

  И драга, под нито една ваша публикация и рецепта не сме писали, че ние сме авторите:) А сега, спинкайте спокойно 🙂 Всичко е изтрито.

  1. By Maria Miteva-Christou (Post author) on

   Всичките ви рецепти са подписани от „Изкуството да готвим“ – така че не ми разтягай локуми…

   1. By Мартин Вапакидзе on

    Нито една рецепта не бе подписана от нас 😉 Локумите ги разтягате Вие и съседите от Турция:)

 11. By Мартин Вапакидзе on

  Дори и нашите рецепти:) Благодаря Ви 🙂

 12. By Ирина on

  Приятели,
  не си харебе нервите за подобни неща. Както се вижда, в повечето случаи човек не получава нито уважение за труда си, нито искрено извинение, а даже излиза виновен.

  Реално погледно, всеки може да свали снимките ни от блоговете и да си ги публикува където иска. За фейсбук най-добрия метод за справяне с подобни кражби е да report-нете снимката и от екипа на фейсбук ще я премахнат, като дори ще изпратят предупредително писмо към групата, в която е публикувана, че при повторен сигнал за нарушаване на авторските права, групата ще бъде изтрита.

  Аз лично на много места съм срещала мои снимки и рецепти и най-бързият и адекватен начин за премахването им, е ако питам учтиво и без да влагам негативно чувство. В повечето случаи получавам извинение и много бързо се премахва публикацията.

  Общо взето, борба с вятърни мелници е. Е, ако вече кражбата е от списание или печатно издание, проблемът става доста по-сериозен и може да се стигне до съд и т.н. Но дано нямаме такива разправии, в крайна сметка това, което правим е изпълнено само и единствено с положителни емоции и много любов, така че няма за какво да го опорочаваме.

  Хубава вечер на всички!

  1. By Maria Miteva-Christou (Post author) on

   Здравей Ирина!
   Права си!
   Лошото е че всъщност, след като си поискал това учтиво, без влагане на каквито и да е било емоции
   и получиш подобни писания, с които се опитват да те изкарат, че ти си кривият…
   Пишат ти едно извинение (дето изобщо не го чувстват) и ти съобщават, че тъпият ти пост е изтрит (по не токова беземоционален начин). Заяждат се с теб, като те обвиняват че ти се заяждаш с тях…
   Реагираш така – както реагирам аз! Или не – въпрос е на характера, който носиш!

   Сигурно утре ще ми е смешно на репликите, които съм си разменила с тези хора днес – но това сега е моментната ми реакция – аз съм емоционална, нямаше как да остана смълчана в ъгъла!
   Не се опитвам да водя борба с вятърни мелници – не го желая! Просто изразявам въмущението си от неуважението към труда на толкова много хора (не са 1 или 2-ма), защото както казваш: „в крайна сметка това, което правим е изпълнено само и единствено с положителни емоции и много любов, така че няма за какво да го опорочаваме“. Точно заради това!

  2. By Мартин Вапакидзе on

   Ирина:) В това е проблема. Ние се извинихме и потвърдихме, че ще се сложат линкове и извинения към самите Вас. Просто начина по който подходи дамата не беше реален. Наистина вината си е моя. Друг път няма да се повтори, но имаше ли смисъл да се стига до там!? С две нормални думи можеше всичко да е приключило. И пак казвам, това да си добър кулинар не те прави и добър човек:) Успех на всички:)

 13. By Пепеляшка on

  Аз не бих казала, че съм кулинарен блог , а и не съм го започнала като такъв …това е моят живот и емоции, моето ежедневие и преживявания. Затова смятам че се публикува на друго място, след като се вземе разрешение – повечето ми пътеписи са публикувани в най-големите сайтове за пътешественици, но по невероятно интелегентен начин- с предварителна уговорка, дори ми изпращаха линк как ще изглеждат нещата…А е ясно, че щом си пуснал нещо в нета, то всеки може да прави с него каквото си иска. Аз нямам върхови рецепти, нито пък страхотни снимки като някои блогъри, и въпреки това- трябва да има ред в кочината……затова и снощи първо се ядосах, пък после се посмях доста, като разгледах страницата….стана ми смешно и неясно, що за удоволствие е това да публикуваш чуждите неща- нали в това е тръпката, да спеделиш нещо твое, нещо лично с хората…Но, както и да е, получи се тук един диспут!
  На всички желая много усмивки в този заскрежен февруарски ден!

  1. By Мартин Вапакидзе on

   Благодаря:) Така е:) Поучихме се, наистина сте си прави, но друг път малко по мило-все пак незнаете кой е от другата страна:):):):):)

 14. By Maria Miteva-Christou (Post author) on

  Добро утро на всички!
  Мартине,
  в нашия край хората казват „На крива дупка – права човия“
  За разлика от вас обръщението ми към теб и Моника не беше изпълнено с епитети като вашите писания до мен! Продължаването на този разговор ме кара да мисля, че ти май наистина не разбираш какво казваме ние и аз лично не мога да разбера защо толкова те е обидил моят подход…
  Извиняваш се уж на всички, но после веднага поясняваш как не си направил нищо лошо и не можеш да разбереш защо те нападам (както се изразяваш). И ние безчувствените вместо да ти благодарим, че си събрал толкова много хубави рецепти на едно място те укоряваме!
  Да ме извиниш, но май и представата ти за това какво означава добър човек е изкривена по моему! Затова не характеризирай хората, които не познаваш!
  Според теб добри ли са всички, които не са обърнали внимание на това, че е ползван трудът им? И за да ти изясня нещо ще кажа, че на страницата ти всички постове се отварят и под „побликувано от“ пише името на твоята страница. Когато в поста не е споменат източника, за читателя (дето не знае чий са писанията) това е труд на този, които е записан като публикуващ – това съм имала в предвид под „подписани от страницата ти“.
  Абсолютно съм съглъсна с Мария (Пепеляшка)
  И да ти кажа, че се сетих за една история, преди години – един българин беше задигнал нещо в Кипър и моя близка трябваше да превежда в полицията… Човекът до последно твърдял, че нищо не бил откраднал и обяснавал възмутено на превеждащата българка „Ама аз просто си взех малко – нищо не съм откраднал!!!“ и го вярвял, че е така! Наложило се тя да му обяснява, че като вземеш нещо без да питаш собственика е кражба, а той се ядосал и казал нещо от рода „Кво пък толкова, го правите на проблем – имаше толкова много…“

  Това дали някои се изживява като голям кулинар или не е съвсем друг въпрос и няма нищо общо с темата!
  Освен, че чрез този пост се получи една дискусия, тои според мен ще е полезен и за други хора, които като теб (както ти твърдиш) не знаят, че вършат нещо нередно копираики и публикувайки чужди материали.
  Бих постъпила по същият начин ако разпозная другаде мои материали или такива на друг блогър публикувани без насочващи линкове или споменаване на източникът им! Защото да уважаваш труда на другите няма връзка с това дали някои ти е симпатичн или не!
  Смятам, че на всички ни стана ясно, че се извиняваш и обещаваш да оправиш нещата!
  А отношението между хората са в повечето случаи – „Каквото почукало – това се обадило“, е има и изключения! Всъщност е важен ъгълът, под които гледаш на нещата в даден момент – за едни чашата е полу пълна, за други полу празна!

 15. By Мартин Вашакидзе on

  Мисля си, че Моника се опита да се извини и да поправи нещата и това се вижда много добре на блога Ви 🙂 А това че кривият съм аз- не го оправдавам и няма да го правя. Добър човек е този които носи нещо в сърцето си-любов, не мисля че с вашите нападки би се поучил някой който няма нищо в главата си:) А за любовта може да говорим Много, Много… Много:)

  1. By Мартин Вашакидзе on

   И не очаквам благодарности за вината си. Не си правете грешни изводи.

 16. By Maria Miteva-Christou (Post author) on

  Хей, Мартине нямаш ли си друга работа, че продължаваш да повтаряш едно и също!

  Нямах в предвид да ми даваш обяснения какво разбираш под добър човек 🙂

  Имаш право да приемаш писаното от мен пречупено през мирогледа ти, така както и аз съм имам правото да изкажа мнението си и отношението си по даден въпрос така както аз го намирам за добре. Не е нужно да ти харесва и да съм ти симпатична или не!
  Не мисля, че това да кажеш на някого направо, че върши нещо нередно, би трябвало да го обижда!
  Поне аз не се обиждам, когато някои ми съобщи или ми е ядосан за нещо дето съм сгафила.
  Смятам, че в случая отношението ми по въпроса е нормална реакция, защо всъщност продължавам да обяснавам?
  Нали не си очаквал нещо от рода на „Извинявай Мартинчо ама може ли ако обичаш да ми напишеш името под поста ми дето си го копирал на страницата си?! Или да го изтриеш ако обичаш…. Много се извинявам ама така е редно…“

  Добър ден ти желая!

 17. By Lizakura on

  Крадеца вика дръжте крадеца :))))))
  Вие там групичката на честните Марийки, че крадете рецептите на блогъри, които не са от вашето котило това е ясно. И не само ги крадете, но и нагло се фукате с тях да им покажете , колко сте недосегаеми и какви са нищожества те, че не могат да ви поставят на мястото , което заслужавате.
  А онази Йоана, която готви откровени буламачи , които краде от световните сайтове, за нея нямам думи. Като някои папагали сте на всичкото отгоре нагли и нахални.
  Разбирам ви. Кулинарното блогване ви е бизнес и то сериозен, но на някои хора това ни е хоби и не желаем да се съобразяваме с вашите правила, още повече, когато ни крадете и ощетявате.
  Надявам се че ме разбрахте, че към никого не поднасям извинение, по скоро обвинение!

  1. By Maria Miteva-Christou (Post author) on

   Я по-полека Lizakura!!!
   Не е добре за здравето толкова жлъч 🙂
   Не смятам, че някои от нас (по-горе споменатите) е крал от някои друг!!!
   Да направиш рецептата на някои друг в кухнята си и да я представиш в блога си със собствени снимки не е кражба!
   Защо не пуснеш някой линкове към „крадените“ ни рецепти?
   Аз лично винаги споменавам източника на рецептата си защото така е редно. Но даже и да не го е направил някой от блогърите – пак не е кражба, защото рецептата е била подготвена от него по неговият начин, в неговият дом. Затова са БЛОГОВЕТЕ! И никоя от нас не се фука с това, което прави – фукат се тези дето избиват комплекси 🙂

   Йоана е един прекрасен кулинарен новатор и експериментатор и това, че ти не я разбираш съвсем не я прави маловажна!
   Колкото до правилата те не са измислени от нас! Обвиненията ти и изказването ти е абсолютно безпочвено!

   1. By Lizakura on

    В блога на тази Йоана съм видяла лична моя рецепта, която беше присвоила за своя и с цялото си нахалство беше я обявила за авторска , като забраняваше копирането и. По-голяма наглост не бях срещала до сега.
    А като е толкова напредничава , защо не вземе да направи сладкиш със луковици за лалета сорт Червен папагал както я посъветвах? Май не може да открие подходяща рецепта която да присвои?
    :)))))))))))))))))))))
    Смешно е да правите щолени и звездички и да се зовете автори.

  2. By Мартин Вашакидзе on

   🙂 Надявам се да си прегледала предишните постове преди да си написала своят, и не се изхождай като теле пред майка си, срамно е.
   Бизнес, с такива като теб пари не се правят:) Бизнес!?- Бизнес от кулинарно блогване в Българиа-малко трудно:)
   За мен готвенето е малко повече от хоби, но това не е по тази тема. И като последен пост, поднасям извиненията си, поставих се на ваше място и не е приятно, никак даже. Няма да се повтаря и дори ако срещна някъде подобни на моите публикации ще бъдете уведомени.
   Хубав ден на Вас:) И извинете отново.

 18. By Мартин Вашакидзе on

  Хубав ден и на вас:) не го приемайте лично-това с любовта, не визирах никого:)

  1. By Maria Miteva-Christou (Post author) on

   Благодаря!
   Аз това с любовта не го разбрах на къде бие, но всъшност за мен няма значение – ти си просто един непознат!

 19. By Мартин Вашакидзе on

  А сега моля:) изтриите ми всичките постове и нека продължим напред.
  Благодаря предварително.

 20. By Росица on

  Привет Мария:):):) Подкрепям те напълно, но искам да ти кажа, че е напълно излишно до продължаваш да се занимаваш и натоварваш 🙂 мисля, че повечето блогъри реагираме достатъчно адекватно и доказваме, че има приятелство между нас:) Пожелавам ти още много вдъхновение и още много от твоите вкусни и красиви творения:) Целувки и поздрави от снежна България:):):):)

 21. By Тони on

  Мими, по-малко нерви, мила 🙂
  Не си струва! Винаги е имало и ще има кражби не само в България, а по цял свят. За съжаление при нас наказания няма и за това се краде повече.
  Както и да е! Надявам се господинът да е искрен и да поправи грешката си 🙂
  А по повод изказването на Лизак*ра – защо се крие под анонимно име, а не излезе с истинското си или поне да посочи блога си /ако има такъв :D/, за да видим нейните авторски рецепти?

  Прегръщам те и ти желая по-спокоен и усмихнат ден 🙂

 22. By Тони on

  Роси, а аз забравих да кажа, че при нас във Варна пече слънце, а сняг отдавна не сме виждали 🙂
  Поздрави!

 23. By Maria Miteva-Christou (Post author) on

  Здравейте мили Тони и Роси!
  Радвам се да ви „видя“ момичета!
  Не се притеснявайте не се ядосвам! Ама изоставам с една торта покрай всичко това 🙂 правя един динозавър за един едногодишен малчо (племенник)!
  Че кражби е имало и ще има е безполно, но като видим такива е редно да не си мълчим!

  Денят ми е усмихнат – няма причина да не е!
  Нека и вашият да е такъв!

 24. By Мартин Вашакидзе on

  Помолих да ми изтриеш постовете, а не да си ги наместваш както ти е по удобно. Не ти прави чест, помолих учтиво, или не това е начина?!?!?

  1. By Maria Miteva-Christou (Post author) on

   Мартине ти нямаш постове в моят блог! Затова няма как да бъдат изтрити!

   Ти май имаш в предвид коментарите?!

   Коментарите излизат там където ти си решил да ги напишеш – аз не мога да ги размествам – мога само да ги одобря и да се виждат от всички или да не ги одобря и да не се виждат – но те са там къдети ти си решил да ги напишеш. Възможно е да те обърква това – възможноста няколко хора (и аз включително) да сме писали едновременно, от което да ти се струва, че съм размествала коментарите. Ако ти например си започнол да пишеш преди мен, а аз след теб, но съм приключила дори със секунда преди ти да пратиш твоя коментар – моят ще е пред твоят!
   Коментарите под този пост няма да бъдат премахнати – ти си писал тук по собствена воля с ясната мисъл, че ще се виждат – ако би искал да не се виждат би могъл да не пишеш тук, да не се включиш в тази дискусия – а да го направиш на страницата си!
   Както казва Пепеляшка ти излезе с достоинство от историята!
   Всичко добро от мен!

 25. By Мартин Вашакидзе on

  Всичкото добро от теб не ми звучи, като такова.
  Аз имах смелостта да изтрия всички публикации и да се извиня .
  Просто моля да изтриеш коментарите ми, след като аз немога, така както е на всички други места.

  1. By Maria Miteva-Christou (Post author) on

   Мартине ти май не можа да разбереш…
   От страницата си ти си изстрил постове със снимки на хора, които не са дали съгласието си да бъдат публикувани там от теб!
   Тук няма нищо копирано от твоята страница, за което да имаш притенции да бъде изтрито!
   Ако тази дискусия бе проведена на твоята страница щеше да имаш възможност да изтриеш, което и да е било от мненията там.
   Тук аз решавам каво да трия и какво да публикувам. До сега не ди се е случвало да трия коментари освен ако не са спам.
   Нямам намерение да го правя сега!
   Не желая да изглеждам добра или зла и всъщност хорското мнение за особата ми никога не ме е водило за носа.
   Този пост и коментарите му ще останат – а ти преди да пишеш някъде го обмисляй!

 26. By Maria Miteva-Christou (Post author) on

  Lizakura това е отговорът ми към последните ти два коментара, които отидоха в коша!
  Не ги побликувах по няколко причини: 1-во коментарите ти не бяха свързани с мен и моя блог, 2-ро съдържаха неприлични думи и 3-то в тях обвиняваш Йоана (името и се пише с „Й“ на с „Ю“) по много грозен начин и аз няма да позволя блогът ми да ти бъде трибуна за подобни злобни изказвания – явно много те е яд на Йоана очаквам скоро да се пръснеш от яд – аз от сега се смея!!!
  Ако имаш нещо да казваш на Йоана и го кажи лично в блогът и – Кулинарно в кухнята с Йоана! Аз не съм ти посредник и не желая да контактувам с разяждани от злоба индивиди като теб.
  Дълбоко се съмнявам, че Йоана ти е откраднала някаква рецепта и имай в предвид, че когато говориш публично такива неща трябва да ги подкрепяш и с факти, а аз съм убедена, че не можеш 🙂
  И аз и Тони те предизвикахме да ни покажеш, да подкрепиш думите си с факти – ама то като няма такива – какво да покажеш?!
  Повече няма да бъдат публикувани никакви твои коментари в блога ми – така да си го знаеш!
  И още нещо – никои не те задължава да посещаваш места, които не са ти приятни, ако нещо те дрезни, или не ти харесват манджите на даден блог просто НЕ ТИ ПРЕПОРЪЧВАМ ДА ГИ ЧЕТЕШ И ПРИГОТВЯШ!
  🙂
  Брей, че луди хора има – да не повярваш!!!

 27. By Maria Miteva-Christou (Post author) on

  Баба ми вси ми казваше прeз годините „Тя простотията по хората ходи, чедо – не по гората!“

 28. By Магдалена Димитрова on

  Здрасти Мария! Кво да ти кажа, живеем в БГ. Аз още не съм достигнала висотата някой да ме краде, ама ми става тъпо като видя познати снимки. Искам само да спомена, че един кулинарен блог е по – скоро за забавление и може би самоизява, това, че е правим щолени не е толкова важно, а по скоро споделеният опит и емоция! Можем да си поговорим повече във фейса! 🙂
  Поздрави и хубава вечер! 🙂

  1. By Maria Miteva-Christou (Post author) on

   Привет Маги – нали нямаш нищо против да се обърна така към теб?!
   За съжаление не на всички хора им е ясно какво всъщност означава блог и какво е предназначението му!

   Аз лично намирам за прекрасно това да можеш да ползваш рецептите си кадето и да се намираш, да можеш да видиш други рецепти, да споделиш опита си с другите и те с теб!
   Смятам, че това е основната причина поради, която повечето кулинарни блогъри пишат…
   Ако някои иска може да пише и пълни дивотии, друг както казваш може да желае да се изяви чрез блога си, трети – да съхранява информация, четвърти за да е в крак с времето… мога да си измисля поне стотина причини… и те причините, поради които някои пише нямат никакво значение! Най-важно е споделеният опит различната гледна точка…
   Май се преоморих днес и взех да филосовствам 🙂
   Поне довърших тортето Драконче за утре!
   Ще се чуваме и във Фейса 🙂
   До скоро! Хубава вечер!

 29. By Elena on

  Ужас то доста коментари са изписани и аз каквото и да напиша ще е малко. Само мога да кажа да не оставяте нещата така дерзайте до дупка. Вашите творения са уникални и никой не може да ги ползва просто ей така. Аз съм голям ваш фен още от „Гответе с мен“. Приготвям много неща по ваши рецепти но поне се старая да ги снимам сама.

 30. By UTI ZVEZDEV & IVAN BACHVAROV (bez maitap) on

  От кога преписването на кулинарните рецепти е крадене на интелектуален труд ?
  Ще ме извинявате мили дами, ма дори майките ви са преписвали рецепти от бабите ви за да сготвят на бащите ви !!!!! ААААА техните баби са преписвали от техни пра-баби. А вие ми седите в интернет и пишете коментари от кой блог било еди кво си и каде е отишло муахахахахахаха !!!!!
  Кокошарника отвори широко врати. Сигурен съм че повечето тук са само на рецепти много вървежни, а мъжете дето си ги изпускате от поглед ще умрат от глад докато се научите да готвите като Мартинчо !!!!!
  Айде със здраве мили дами !!!!

  1. By Maria Miteva-Christou (Post author) on

   Добър вечер Ути!
   Смятам, че си се изказал неподготвен, много неподготвен – за хора които не познаваш!
   За Малтин имаш право да твърдиш каквото си искаш, щом ти е познат и си опинвал вкусните му гозби! За всички останали можеш само да си въобразяваш!
   Никои тук не „вдига гири“ за преписани рецепти.
   Става въпрос за копирани постове заедно със снимковия материал! Мартин ги беше копирал и пуснал в страницата си без дори да опомене авторът им, камоли да го попита или напише насочващ линк. Като под автор нямам в предвид този които е създал дадената рецепта, а този които е приготвил снимал и публикувал поста в блога си. Ето това е кражба!
   И понеже е добре да говоря само от свое име. Да вземем в предвид конкретно моя случай. Питките Охлюви, чийто идея за оформяне, аз съм видяла също от друг сайт(посочила съм източника в поста си). Ако на Мартин тази рецепта и идея му е харесала можеше да я приготви, снима и я публикува в сайта си като състави поста сам – със собствените си снимки – ТОВА ВЕЧЕ НЕ Е КРАЖБА. Има много блогъри които не посочват источника на рецептата си, но са я приготвили сами заснели са „своите чинии“ и са отделили време да съставят текстовете – ето това трябва да бъде уважавано. И ако сте разбрали, че целта ми е да си лепна името и да се перча като кокошка някъде (така твърдите вие) – много се лъжете! Просто искам да не се ползват моите материали и моите снимки без разрешение и без насочващ линк към създателят им (тоес аз) – обясних това и на Мартин. Смятам, че той ме разбра! Иначе рецепти се предават от уста на уста от както свят светува.
   Освен това тук не видях никого от т.нар.от вас и Моника кокошки (какъв е тоя комплек с кокошките така и не ми стана ясно) да използва епитети от рода на тези които вие използвате! Смятам, че сме се отнесли с достатъчно уважение (в предвид обстоятелствата) към Мартин, без да го наричаме каквото и да е било различно от името му!

 31. By Maria Miteva-Christou (Post author) on

  На мен ми омръзна цял ден да обяснявам на хора дето не искат да разберът или се правят че не разбират, за да си чешат езиците!
  Закривам темата – т.е. спирам коментарите към нея!
  Кои разбрал – разбрал!

  За мен въпросът е приключен – нямам какво повече да добавя.

Comments are closed.